به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، یاسوج؛ در متن پیام تبریک رئیس مرکز بهداشت استان آمده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، یاسوج؛ در متن پیام تبریک رئیس مرکز بهداشت استان آمده است.
عید قربان پاکترین عیدها است، عید سرسپردگی و بندگی است. عید برآمدن انسانی نو از خاکسترهای خویشتن خویش است. عید قربان عید نزدیک شدن دلهایی است که به قرب الهی رسیدهاند. عید قربان عید بر آمدن روزی نو و انسانی نو است. عید قربان از آن رو عید نامیده شده است که بندگان را از تعلقات رهانیده و مهیای عروج میسازد.
عید سعید قربان به عنوان باشکوهترین و زیباترین جلوه تعبد و اطاعت در برابر معبود و عالیترین مرحله بندگی و عبودیت به درگاه حضرت باری تعالی است. عالی ترین شور در یک انسان ایمان است و حج بلندای بیکران ایمان انسان به خالق یکتاست و اهدای قربانی به آستان دوست، محو کامل خود مداری و خودخواهی و صحنه تلاش مداری، کمال و عدالت جویی است که در عید قربان تجلی یافته است.
اینجانب این عید بزرگ را خدمت همه مردم و همکاران محترم مراکز بهداشتی درمانی هشت شهرستان استان، و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی صمیمانه تبریک و تهنیت عرض میکنم.
ابراهیم نعیمی
معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان کهگیلویه بویراحمد.
نکات کلی قابل توجه در خصوص خرید دام سالم :
از خرید دامهای بیمار و دارای لاغری مفرط خودداری نمائید.
دام هایی که دارای مخاطات زرد رنگ می باشند (لثه، سفیدی چشم و ... زرد باشد) می تواند از نشانه های ابتلا به بیماری بابزیوز یا لپتوسپیروز باشد.
از خرید دامهایی که دارای پشم های بلند، ژولیده و لنگش هستند خودداری نمائید.
از خرید دامهایی که دارای نفخ و بیماری های گوارشی مانند اسهال هستندخودداریدنمائی.
دامی که به تازگی به آن دارو تزریق گردیده نباید کشتار گردد.
از خرید دام هایی که دارای آثار کچلی روی پوست (ریختگی پشم) می باشند خودداری نمائید.
دام را از میادین تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی تهیه نمائید.
هشدارهای مهم بهداشتی :
از ذبح دام در معابر عمومی، خیابان و کوچه جداً خودداری نمائید.
برای قطعه کردن گوشت و یا شستشوی آن از دستکش، روپوش، پیش بند و ماسک و عینک استفاده نمائید.
لاشهها را با دهان باد نکنید .
هنگام ذبح لاشه چاقورا دردهان قرار ندهید.
گوشت قربانی ابتدا بمدت 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد یخچال نگهداری و سپس مصرف کرد.
جهت جلوگیری از آلودگی لاشه ها از برش دادن کیست ها و آبسه های موجود بر روی لاشه جداً خودداری گردد.
اندامها و ضایعات غیرقابل مصرف در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار نگیرد و در محلی امن نگهداری تا در اسرع وقت در اختیار ماموران حمل زباله قرار گیرد ،
پس از کشتار دام اجزای حرام و ضایعات و خون را در یک گوشه ای از باغچه دفن کرده و محل ذبح را بخوبی شستشو و ضد عفونی نمائیم